joi, 28 iunie 2012

Codul lui da Vinci - Dan Brown


Depasind tiparele genului thriller traditional,Codul lui da Vinci este un roman inteligent construit,in care actiunea alerta se combina cu date si informatii reale,bine documentate.
Intrigile si pericolul se imbina intr-unul dintre cele mai bune romane de acest gen.Un subiect uluitor,in care enigmele se intrepatrund cu secrete vechi.
                                      

duminică, 24 iunie 2012

Conspiratia - Dan Brown


Cand un satelit NASA face o descoperire ciudata intr-un ghetar din Arctica, agentia isi proclama mult asteptata si absolut necesara victorie. O victorie cu profunde implicatii politice, caci Statele Unite ale Americii sunt in plina campanie electorala. Daca aceasta descoperire va fi confirmata, ea va schimba cursul istoriei, caci tot ceea ce stiam despre aparitia noastra in univers e o mare minciuna, iar implicatiile sunt de neimaginat. Pentru a verifica autenticitatea acestei extraordinare descoperiri, Casa Alba trimite la fata locului specialisti de renume, printre care si Rachel Sexton, fiica adversarului politic al actualului presedinte, si celebrul om de stiinta si vedeta de televiziune Michael Tolland. Insa ceea ce descopera ei intrece orice asteptare. Cu o echipa de asasini pe urmele lor, cei doi urmeaza sa afle un lucru tulburator: ca adevarul poate fi cea mai teribila descoperire.


 SUSPANS IN STARE PURA.

miercuri, 20 iunie 2012

Dama cu camelii - Alexandre Dumas fiul


Iubiri sufocante,apasatoare,pasiuni.Viata unei prostituate de lux.Mitul virilitatii.Indrazneala naiva,gelozie si dragoste intr-un Paris bantuit de placeri si indecizii. Lectura frumoasa,plina cu invataturi.

La rascruce de vanturi - Emily Bronte


Capodopera a literaturii engleze,singurul roman scris de Emily Bronte ne descrie dragostea dintre doi tineri, Heathcliff și Catherine. Cei doi erau sortiți ca toată lumea să fie împotriva lor.

Fanfan -Alexandre Jardin


O lectura usoara,o frumoasa poveste de dragoste intre doi tineri francezi.

Rosu si negru - Stendhal



Pentru Julien Sorel, personajul principal din Rosu si Negru, sensul existentei se dovedeste, in cele din urma, a fi "goana dupa fericire", prin cultivarea eroica si tragica a cunoasterii de sine. Fericirea este iubirea in sfarsit cucerita, adica traita si inteleasa totodata. In acele puncte nodale in care procesele psihologice se manifesta in mod imprevizibil (chiar pentru insusi personajul care le traieste), Stendhal renunta la mijloacele clasicei "analize psihologice", explicite si explicative, recurgand fie la notatia cea mai neutra, la un fel de "grad zero al scriiturii", fie la hiatus, la tacere, discontinuitate ce urmeaza a deve­ni, prin activitatea cititorului, vie si substantiala continui­tate. Format sub influenta "Secolului Luminilor", romantic si realist in spiritul timpului sau, Stendhal este si unul dintre primii inventatori ai romanului modern

Enigma Otiliei -George Calinescu


Nr. pagini: 495.

O carte care merita citita de tineri. Am luat multe lectii din acest roman.Modelul tanarului ambitios,fata batrana,avarul,arivistul...foarte multe modele intalnite si in viata reala. V-o recomand.Se gaseste foarte usor.